Equi Laterre Horse Muesli, Care & Fytotherapie | Special Food For Special Horses

 

Hoi! Super dat je komt piepen op onze webpagina. Hieronder kom je meer te weten over ons en leggen we uit waarvoor je bij ons terecht kan.

Wie zijn we?

Wij zijn Katty en Kim, we wonen samen met onze drie kids in het landelijke Herselt. Onze kudde dieren bestaat uit zeven paarden, drie ezeltjes, drie hondjes en een kat. Ons eerste paard Walhalla, een Fjord is de reden waarom we ons ongeveer 4 jaar geleden zijn gaan verdiepen in voeding en alternatieve dierengeneeskunde.

Ze was in algemene slechte conditie toen ze bij ons kwam: overgewicht, een hele doffe vacht, artrose en kissing spines. Zoals velen, zijn we eerst gaan experimenteren met verschillende soorten reguliere voedingen. Zonder resultaat.

Toen kwamen we bij zo een natuurlijk voeding en fytotherapie terecht en zijn we ons gaan verdiepen. De bal ging aan het rollen. We verslonden zowat elk boek, elk artikel en elk naslagwerk dat erover te vinden was. Met Walhalla ging het ook steeds beter, tot ze uiteindelijk na enkele weken van alle klachten verlost was. Ondertussen kwamen we ook in contact met mensen die zeer veel kennis hebben over deze materie en gingen we hier en daar een lezing of korte cursus volgen. Toen we van onszelf vonden dat we voldoende erover wisten, besloten we onze kennis te delen en een winkeltje op te starten op 1 augustus 2017 waar we uitsluitend onze eigen aangepaste voeders en fytotherapiën aanbieden.

We stellen al onze samenstellingen met uiterste precisie en zorg voor u samen. We maken hiervoor uitsluitend gebruik van de meest hoogwaardige en pure grondstoffen en gaan deze volldig uitbalanceren om aan de natuurlijke behoefte van uw paard, pony of ezelf te voldoen. Onze fyto samenstellingen worden volledig door ons met de hand gemaakt. Ook hiervoor gebruiken we uitsluitend hoogwaardige kruiden waarvan de gunstige werking bewezen is. We werken met een kleine stock zodat we u steeds de versheid van onze samenstellingen en voeders kunnen garanderen.

Sindsdien hebben we al veel eigenaars en hun paarden, pony's of ezels met succes kunnen helpen. Op onze Facebook-pagina kan je ons reilen en zeilen volgen en staan er recensies van tevreden klanten die hun paard, pony of ezel hebben zien veranderen in een gelukkig, gezond en klachtenvrij dier.

Problemen zoals hoefbevangenheid, zomereczeem, spierbevangenheid, maagzweren, kolieken of luchtwegproblemen zijn veel voorkomend bij paarden. Voeding heeft een belangrijke invloed op de gezondheid en de prestaties van uw viervoeter maar zorgt er ook voor dat het zich tijdens de koude maanden warm kan houden en tijdens de warmere periodes voldoende vocht kan ophouden.

Daar onze hedendaagse gedomesticeerde paarden niet over een "natuurlijke apotheek" beschikken wordt er heel veel naar traditionele medicijnen gegrepen. Deze zijn niet alleen heel duur maar ze gaan vaak enkel de symptomen aanpakken zodat de oorzaak heel vaal gecamoufleerd blijft en deze na verloop van tijd weer de kop op steekt. Door doelgericht voeding op maat samen te stellen aangevuld met de juiste kruidensamenstelling, fytotherapie genaamd, kunnen we ons zowel de oorzaak als de symptomen richten. Dit doen we steeds in samenspraak met onze collega's van Dasivet.  

individuele aanpak

Bij ons krijgt u een persoonlijke service afgestemd op de noden van uw paard, pony of ezel.

Voeding is een belangrijke schakel in het welzijn van uw dier. Samen met u en indien gewenst uw dierenarts bekijken we de geschiedenis, de huidige toestand en het trainingspatroon waarna we een aangepast dieet en trainingsschema op stellen, nadien volgen we alles van dichtbij op. Deze individuele aanpak bieden we ook voor bijvoorbeeld showpaarden, sportpaarden of tijdens de dracht van uw merrie aan.

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn werken we samen met de dierenartsen van Dasivet. Via deze samenwerking kunnen we u en de klanten van Dasivet ondersteunen tijdens behandelingen maar kunnen we ook preventieve oplossingen bieden.

Onze hoefkapper Sven Vleminckx zorgt dan weer voor een optimale conditie van de hoeven van uw paard, pony of ezel. Naast natuurlijk bekappen kan u bij Sven ook terecht voor het beslagen van uw paarden, corrigerend beslag of standafwijkingen.

Samengevat zijn we samen één team met één passie: Gelukkige en gezonde paarden, pony's en ezeltjes! 

Dasivet Dierenartsen

Hoefkapper Sven Vlemickx

Op maat van uw dier

Om het u nog makkelijker te maken kan u steeds een afspraak maken bij ons of bij u op stal, ook na de openingsuren van ons winkeltje. Tijdens deze afspraak bekijken we samen de geschiedenis, de huidige toestand en het voeder- en trainingsschema van uw paard. Op basis daarvan zoeken we samen naar de juiste voeding en fytotherapie, stellen we een aangepast dieet en een trainingsschema op.  Deze afspraken kunnen zowel bij ons of bij u plaats vinden.

 

"People say it's just a horse. That horse is a best friend, a teacher, and one of the best that ever happend to me. That horse is my life, my love, and my soulmate. No matter what, it's not just a horse. It's a part of me and made me who i am today."

Hoe kunnen wij u helpen?

Persoonlijke service binnen
en buiten de winkel

We geven u graag professioneel advies over paardenvoeder, verzorging en fytotherpaie die het beste aanleunen bij het natuurlijke eetpatroon van uw paard, pony of ezeltje.
Vraag gerust advies afgestemd op de noden van uw dier.

Nieuwsbrief