Shop navigation

Fytotherapie

Waardevolle natuurlijke supplementen voor een topconditie en optimale gezondheid

Naast onze eigen samenstellingen E.L. Horse Muesli maken we ook Fytotherapiën. In ons winkeltje vindt u natuurlijke, zuivere en kwalitatieve extra’s voor gewrichten, gezondheid, herstel, hoeven, prestatie, spieropbouw, stress, vertering, weerstand, … Alles om uw dier in optimale gezondheid te houden of te brengen.

Fytotherapie is het behandelen van klachten met natuurlijke geneesmiddelen. Het is een van de oudstbekende geneeswijzen die we kennen. De naam fytotherapie stamt af van het woord phyton, het Griekse woord voor plant. Fytotherapeutische middelen worden bereid uit medicinale ofwel geneeskrachtige kruiden. We maken bij de bereiding van deze middelen gebruik van de gehele plant of delen daarvan. Van de honderdduizenden plantensoorten die op aarde bestaan, zijn er rond de 3000 onderzocht op geneeskrachtige eigenschappen. We maken gebruik van zo’n 300 soorten.De werking van een groot aantal planten is in de loop der jaren door enkele universiteiten, zoals Utrecht en Antwerpen, geregeld onderzocht.

Is fytotherapie hetzelfde als homeopathie?

Nee, hier zit een verschil in. Fytotherapie is een behandeling met 100 procent plantaardige middelen en wordt ook wel kruidengeneeskunde genoemd. De werkzame kruiden zijn niet verdund en zijn meestal bedoeld voor een specifieke klacht. Bijvoorbeeld eucalyptus om makkelijker te kunnen ademhalen bij verkoudheid of kamillethee als rustgevend middel. Homeopathische geneesmiddelen kunnen van plantaardige stoffen gemaakt zijn, maar ook van mineralen, dierlijke producten of chemische stoffen. Meestal wordt het geneesmiddel verdund en geschud.

Sorteren volgens

producten 1 tot 8 op 9 |